Szókártya játékleírás

Szókártya játék Androidra

 A szókártya játék egy Android operációs rendszeren futó szótanuló alkalmazás. A játékot Andoidos mobil eszközt használó látogatóink számára fejlesztettük ki, akik az alkalamzás segítségével játékos módon tanulhatják meg a saját szótárban összállított magyar-német szógyűjteményeik kifejezéseit.

 

Játék menete és célja

A játék a szókártyás tanulás módszerére épül. A tanulókártyák a játék folyamán 5 különböző fachba kerülhetnek a kártya megtanultsági fokától függően. Induláskor minden kártya az első fiókban van. Ha a kártyát kitalálod, a kártya átkerül a következő fiókba. Ha elrontod, a kártya visszakerül a legelső fiókba. Azokat a kártyákat tekinthetjük megtanultnak, amik a legutolsó fachban kerülnek. A cél az, hogy minden kártya a legutolsó fiókba jusson.

A játék megkezdéséhez válaszd ki azt a gyűjteményt, melynek szavaival játtszani szeretnél, és kattints az első fachra, amelyikben legelőször az összes kártya megtalálható. A játékot befejezheted, ha ismételten a fiókra kattintasz, illetve, ha elfogynak a kivett kártyák a fachból. Ha az első fach kiürült, folytasd a játékot a következő fachhal, mindaddig, amig az összes kártya az utolsó fachba nem kerül.

A hibás kártyákat akár játék közben is módosíthatod.
A paklit célszerű rendszeresen újra játszani mindaddig, amíg a paklit elsőre hibátlanul végig nem játszod. A kikérdezés irányát meg fordíthatod, így mindkét irányban tudsz gyakorolni.
A játékhoz letöltheted a www.magyarnemet.hu weboldon előre összeállított általános szó- és kifejezés gyűjteményt, vagy állíts össze a weboldalon saját szógyűjteményeket a gyakorláshoz.

 

Szókártyák android alkalmazás telepítése

Töltsd le és telepítsd ingyenesen telefonodra az alkalmazást a Google Play áruházból.

 

A szógyűjtemény összeállítása, letöltése, szinkronizációja

1. Ha még nincs regisztrált felhasználó azonosítód a magyarnemet.hu oldalon, akkor regisztrálj!

2. Jelentkezz be, és hozd létre saját gyűjteménye(i)det a szótár segítségével, vagy szószedet készítővel.

3. Indítsd el a telefonon a Magyar Német Szókártyák alkalmazást, és jelentkezz be a magyarnemet.hu regisztrációkor létrehozott accountoddal.

4. Első bejelentkezéskor szógyűjteményeid automatikusan letöltődnek a telefonra, melyket később manuálisan is tudsz szinkronizálni mindkét irányban.

 

Kártyák, gyűjtemények kezelése mobil eszközről

1. Kártya, gyűjtemény módosítás

A gyűjtemény és kártya lista nézetben a kiválasztott elemet hosszan nyomva módosíthatjuk.
A kártyák szövegét akár játék közben is kijavíthatjuk a ceruza ikon segítségével.

2. Kártya törlése

A kártyák a módosításon belül a kuka ikonra kattintva törölhetőek.
Gyűjtemény telefonról nem törölhető.

3. Új kártya létrehozás

Telefonról új kártyákat a + ikonra kattintva hozhatsz létre.
Telefonról új gyűjtemény létrehozására nincs lehetőség.

 

Bejelentkezés (Kapcsolódási beállítások menü)

Ha nem adsz meg felhasználó nevet az alkalmazás Demo felhasználóként fog működni.

Demo felhasználóként használhatod a központilag összeállított gyűjteményeket, saját gyűjteményt nem hozhatsz létre, telefonon létrehozott kártyáidat nem tudod feltölteni a szerverre.

Bejelentkezés után bejelentkezési azonosítód a telefonon a következő módosításig eltárolódik. Az alkalmazás a szinkronizációt az itt megadott felhasználói adatokkal végzi.

Felhasználó váltás esetén az előző felhasználóhoz tartozó kártyák a telefonon törlődnek (a szerveren nem), és automatiuksan letöltődnek a szerverről az új felhasználó gyűjteményei.

 

Gyors/teljes letöltés (Kapcsolódási beállítások menü)

A gyűjteményeid letöltésekor két letöltési módból választhatsz.

1. A gyors letöltés a leggyorsabb módszer a kártyák szinkronizálására.
Ez az opció csak azokat a kártyákat tölti le a szerverről, amelyek az utolsó szinkronizálás óta a weboldalon megváltoztak vagy létrejöttek.

Fontos! A weboldalon törölt kártyák a telefonon nem törlődnek.

2. Teljes letöltés letölti a szerveren lévő összes paklit a telefonon tárolt adatállomány teljes felülírásával. Akkor javasoljuk ezt a szinkronizációs módot, ha a szerveren történt törléseket is szeretnénk a mobil eszközre szinkronizálni, illetve ha a gyors letöltés során bármilyen szinkronizációs probléma lép fel.

Figyelem! A teljes letöltés kártya darabszámtól függően akár több percig is eltarthat!

 

Változások automatikus ellenőrzése (Kapcsolódási beállítások menü)

Az alkalamzás minden induláskor leellenőrzi, hogy történt-e valamilyen változás a szerver. Amennyiben változást talál, ezt egy értesítő ablakban jelzi azt, és felajánja a letöltést.

 

Kikérdezés módja (Játék beállítások menü)

1. Elfogadós játékmód esetén a kártyára kattintva ellenőrizheted, hogy ismered-e a fordítást, vagy sem. Ennek megfelelően a pipára kattintva a következő fiókba helyezed a kártyát, vagy az X-szel visszamozgatod az első fachba.

2. Begépelős játékmód esetén helyesen kell beírnod a kártya hátoldalán lévő kifejezést (nagybetű helyesen, a német főneveket névelővel ellátva, megjegyzések nélkül). Ha helyes a válasz, a kártya automatikusan átkerül a következő fiókba. Ha elrontottad, a folytatáshoz a kifejezést helyesen be kell másolnod, és csak ezt követően kerül vissza a kártya a legelső fiókba.

 

Névelők szerinte szinek (Játék beállítások menü)

A játék egyezményes színkódokkal különbözteti meg nemük alapján a német főneveket, ezzel megkönnyítve a főnévhez tartozó névelők memorizálását.

kék - der

piros - die

sárga - das

zöld - Plural

 

Szókimondás (Játék beállítások menü)

Ha  a hangszóró gombra kattintasz az alkalmazás kimondja  a német szöveget.

Automatikus szókimondásra is van lehetőség, ezt a játék beállítások menüben tudod kiválasztani.

Ha az opció ki van választva, az alkalmazás automatikusan kimondja minden megjelenés után a német nyelvű kifejezéseket.

 

Sorba rendezés (Játék beállítások menü)

A kártya lista megjelenítésének és játékban a kártyák  megjelenítésének sorrendjét beállíthatod a játék beállítások menüben.

 

Kártya előlap nyelve (Játék beállítások menü)

A játék beállítások menüben a kártya előlap nyelve opcióval beállíthatod, melyik irányban szeretnéd, hogy az alkalamzás kikérdezze a szavakat.

 

Kártyák összekeverés (Gyűjtemény beállítások menü)

A pakli tartalmát gyűjteményenként össze is keverheted, hogy az alkalamzás más sorrendben kérdezze ki a szavakat.

 

Kártyák vissza az első fachba (Gyűjtemény beállítások menü)

Ha egy kiválasztott gyűjtemény esetén a játékot előről szeretnéd kezdeni, vissza helyezheted a gyűjtemény összes kártyáját az első fachba.

 

Témaválasztás (Beállítások menü)

Két téma (sötét és világos) közül választhatsz.