Saját szótár

Előfordult már veled, hogy többször ki kellett keresned ugyanazt a kifejezést a szótárból, és nehezen leltél rá a megfelelő fordításra?

Vagy szerettél volna az oldalunkon található nyelvgyakorló játékokban olyan szavakkal játszani, ami a te nyelvi szintednek megfelelő, de erre eddig nem találtál lehetőséget?

 

Az új  saját szótár funkciót azért hoztuk létre, hogy egyszerűen elkészíthesd saját szógyűjtemény listáidat gyakran használt kifejezéseidből, melyeket később már könnyen megtalálsz saját szótáradban.

Továbbá szó tanulás céljából ki tudod válogatni saját szógyűjteményeidet a szótár szavaiból, melyekkel az akasztófa játékban, illetve későbbiekben tervezett szótanuló játékokban (szókártyák hamarosan) akár mobil eszközödön is játszhatsz.

 

A saját szótár működése

Amennyiben korábban már regisztráltál, jelentkezz be saját felhasználóneveddel az oldalra.

Ha még nem rendelkezel felhasználói azonosítóval itt ingyenesen regisztrálhatsz!

Bejelentkezve, szótárban való keresésnél minden találat sor kiegészül egy jelölő négyzettel, ennek segítségével ki tudod jelölni a szavakat, melyeket a saját szótáradba kívánsz helyezni.

 

A szótár találatok alatt megjelenik egy „Saját szótár gyűjtemény műveletek” mező, ahol új gyűjteményt hozhatsz létre, illetve a fent kijelölt szavakat hozzáadhatod a már meg lévő gyűjteményeid egyikéhez.

 

Ezen felül bejelentkezett felhasználóként találsz egy új „saját szótár” menüpontot, ahol a már létrehozott gyűjteményeidet listázhatod és adminisztrálhatod.

 

Saját szótárad szavaival az akasztófa játékban az „új játék saját szótárból” linkre kattintva tudsz játszani. Természetesen ehhez is be kell jelentkezned.

 Oszd meg velünk tapasztalataidat az új funcióval kapcsolatban!